Szerelmeslevél-futárok indulnak Nyáry Krisztián könyvbemutatójáról!

Ingyen viszi el a dedikált könyvet és üzeneteket a Hajtás Pajtás Városi Bringabolt és Futárszolgálat

A képen a következők lehetnek: 2 ember, kerékpár és túra/szabadtéri

Nyáry Krisztián Írjál és szeressél című új kötete a hagyományos, papírra írt, kézbe vehető szerelmes leveleknek állít emléket. A Corvina Kiadó és a Hajtás Pajtás Kerékpáros Futárszolgálat szeretné, ha a bemutató napján minél többen küldenének szerelmes levelet kedvesüknek. Ezért november 16-án, a könyvbemutató helyszínén vásárolt, a szerzővel dedikáltatott könyvet egy levél kíséretében a Hajtás Pajtás Budapesten ingyen kiszállítja.

Ha meg akarsz lepni valakit, a következőt kell tenned:

1. Vásárolj könyvet a helyszínen vagy hozz magaddal egy példányt!

Bővebben »


Nyáry Krisztián ezúttal az írók kedvenc pékáruiról mesél

Az irodalomtörténész a Budafoki élesztő kampányában Petőfi vagy Móra Ferenc étkezési szokásait eleveníti fel.

A Budafoki élesztő által életre hívott Pár falat irodalom kampány célja, hogy közelebb hozza az emberekhez az irodalmat és gasztronómiát. A Facebookon nyomon követhető sorozatban neves írók kedvelt ételeinek receptje mellett Nyáry Krisztián bejegyzései olvashatók.

A Spice Communication által fejlesztett kampányban eddig két videó és bejegyzés került ki Nyáry Krisztián és a Budafoki élesztő Facebook oldalára, ezeket hat további epizód követi majd.

Móra Ferenc és a fánk:

Petőfi Sándor és a deákkenyér:

(forrás: Kreatív Online) Bővebben »


A Coca-Cola őstörténetéről írt Nyáry Krisztián

Ötven éve, 1968-ban kezdődött meg a Coca-Cola magyarországi gyártása: június 17-én töltötték meg az első palackot a Magyar Likőripari Vállalat kőbányai likőrgyárának gépsorán – számol be a márka közleménye. Ebből az apropóból kis szériás ünnepi palackokkal jön ki, valamint kortárs írókat kértek fel, hogy meséljenek a Coca-Coláról. A pr-kampány ötletgazdája és lebonyolítója a Noguchi Porter Novelli.

A közlemény szerint sokáig csak a klasszikus két decis üveg kontúrpalack volt kapható, amit később az egyliteres családi változat egészített ki. Azóta jócskán bővült a választék: a Coca-Cola Magyarország ma már tucatnyi márkát, 94 különböző terméket kínál. A vállalat az évfordulóra ünnepi,

Bővebben »


Nyáry Krisztián: “Ezeket a leveleket azért tudjuk elolvasni, mert az írók és költők azt akarták, hogy fennmaradjanak”

Októberben megnyitotta kapuit a Margó Fesztivál. A patinás Várkert Bazár épületében megrendezett irodalmi eseményen, korunk írói, költői, gondolkodói hol a régmúltra, hol az újkorra reflektáló műveik érdekességeit ismertetik. Miért aggódott Szerb Antal a fogsága alatt? Hogyan fogadta Kosztolányi Dezső felesége férje hűtlenségét? Találkozott-e Ady Lédával a szakítás után? Nyáry Krisztián kerekasztal-beszélgetését legújabb, Írjál és szeressél című kötetéről Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter színészházaspár közreműködése tette még emlékezetesebbé.
Korunk legszimpatikusabb művészházaspárja és a majdnem elveszett hang

A beszélgetés majdnem elmaradt, de Nyáry Krisztián elmondása szerint Rudolf Péter valami csoda folytán visszahozta hangját az életbe. Biztos vagyok benne,

Bővebben »


Marie Claire interjú Nyáry Krisztiánnal: Írjál és szeressél!

Írt már festői szerelmekről, hős magyarokról, összegyűjtötte a legszebb és legkülönlegesebb szerelmi történeteket, ám hamarosan megjelenő új könyve, az Írjál és szeressél az érzelmek legmélyére kalauzolja az olvasót. 125 szerelmes levél nem csak szerelemről ismert magyar írók, költők és történelmi alakok tollából. Czank Lívia interjúja Nyáry Krisztiánnal.

Az Írjál és szeressél! olvasása közben az járt a fejemben, milyen érdekes téma ez egy olyan világban, ahol manapság már nem divat szerelmes levelet írni, nemhogy feladni azt a postán. Aztán voltak olyan levelek is, ahol azon merengtem, pedig biztosan minden nő szeretne ilyen szép szerelmes sorokat kapni.

Bővebben »„Sosem tudtam, mi akarok lenni, mégis megvagyok” – az Nlcafe interjúja Nyáry Krisztiánnal

Nyáry Krisztiánt mindenki ismeri, akinek van Facebookja. A költők, írók szerelmi történeteivel nagyon sok emberhez jutott el, később pedig Így szerettek ők címmel két kötete is megjelent, hatalmas sikerrel. Soha életében nem volt még állásinterjún, két lányt nevel özvegyként, és évekkel ezelőtt elhatározta, hogy többé nem lesz főnöke.

Szarka Nóra
Szarka Nóra

Hogy lesz egy irodalomtörténészből sajtófőnök?

Ahogy minden állásomat kaptam, úgy jött ez is, megkérdezték, van-e kedvem hozzá. A pécsi egyetemen tanítottam, és az egyik kollégám sajtófőnök lett a Főpolgármesteri Hivatalban, ő hívott, én meg igent mondtam. Akkoriban még csak kialakulóban volt a „kommunikációs szakemberség”,

Bővebben »


Szívszorító levelekben búcsúztak – Nyáry Krisztián az aradi vértanúk búcsúleveleiről

Az aradi vértanúk titkos fiókokban megőrzött leveleiből és a ránk maradt családi emlékekből nem csupán gyönyörű szerelmi történetek olvashatók ki, a történelmi kor lenyomatai ezek. Megható egyéni sorsok bizonyítékai.

Mások is az életüket adták

A pesti áldozatok közül Batthyány Lajosról szoktunk megemlékezni, aki az első felelős magyar miniszterelnök volt. Tudni lehet, hogy találkoztak a feleségével. De a búcsúlevelét úgy fogalmazta meg, mintha nem találkoztak volna, nehogy kiderüljön, ő csempészte be azt a tőrt, amivel öngyilkosságot követett el a kivégzése előtt. És voltak a fővárosban mások is, akik az életüket adták a szabadságharcért ezekben a napokban. Ilyen Csány László, aki szintén a szabadságharc vértanúja,

Bővebben »


Kultúrát erőből? – Nyáry Krisztián, L. Simon László Baló Györgynél

Lendületbe jött a valamilyen szinten mindig is létezett Kulturkampf, azaz kultúrháború. Vannak, akik erős médiatámogatással érvelnek azért, hogy ha már egyszer a Fidesz a politikai és a gazdasági hatalmat is tartósan megszerezte, itt az ideje, hogy a kultúrában és a művészetekben is elsősorban a politikai jelszavaknak megfelelő művek és az ezeket támogató intézményi vezetők élvezzék az állami tízmilliárdokat. Igen, de hol vannak a várva várt nagy művek? Nyáry Krisztián és L. Simon  László vitája a Magyarul Balóval című műsorban.

Az adás megtekinthető itt.


Az embermentők sem vártak másokra – A Jószolgálat-díj nagykövete lett Nyáry Krisztián

Feje lelógott a járdáról, szemöldökén alvadt volt a vér. A tűző napon feküdt, egyenletesen lélegzett, már ameddig erre esélye volt a mellette 20-30 centire elguruló autóktól. Jó ideje feküdhetett a zebrán. Egy anyuka épp átlépett rajta kisfiával, és átsiettek a négysávos úton. Már nem tudom, hogy a gyorsan pirosra váltó lámpa miatti kényszerű várakozásnak köszönhetem, hogy nem futottam én is tovább, vagy az átlépő gyalogosok látványa volt túlságosan nyomasztó, mindenesetre bekínlódtam a férfit az árnyékba. Ezután odajött egy fiatal pár, sőt, még egy autós is megállt azzal, hogy segíthet-e. Az addig csak bosszantó testből, ami miatt félre kell kapni a kormányt, Bővebben »